Європейська Паралімпійська Спільнота відмовляється приймати Росію і Білорусь на Паралімпіаді-2024 у будь-якому статусі

Допуск російських і білоруських паралімпійських команд у нейтральному статусі для участі в Паралімпіаді в Парижі було великим сюрпризом для багатьох країн Європи і світу, особливо враховуючи рішення про позбавлення Росії та Білорусі членства в Міжнародному паралімпійському комітеті протягом двох років.

Відтак, 14 європейських країн, включаючи Україну, вирішили звернутися до керівництва Європейського паралімпійського комітету з проханням провести позачергову Генеральну Асамблею для обговорення цієї ситуації.

Важливо зауважити, що Національний паралімпійський комітет Латвії був першим, хто виступив з ініціативою провести таку Асамблею і запропонував Ригу, столицю Латвії, як місце для її проведення.

23 жовтня Керівна Рада Європейського паралімпійського комітету підтримала ідею проведення позачергової Генеральної Асамблеї. Основним питанням на порядку денному цього заходу стане можливість участі паралімпійських команд Росії і Білорусі в Паралімпіаді в Парижі та їхнього статусу на цьому заході.

2 Comments

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Search this website