Українські пара лижники стали першими на фінальному етапі кубків світу

Українці яскраво завершили виступ на фінальному етапі кубків світу з лижних перегонів та біатлону, що з 13 по 17 березня 2024 року пройшов у м. Принц Джордж, Канада і в якому взяли участь спортсмени з 17 країн світу.

Команда України, яка була представлена 24 спортсменами, зайняла перше загальнокомандне місце, виборовши 17 нагород (4 золотих, 8 срібних та 5 бронзових), при чому, організатори змагань розподіляли команди у медальному заліку за загальною кількістю нагород.

Українці вибороли на цьому фінальному кубкові світу ще й 2 українських п’єдестали: дівчатка класу стоячи у біатлоні на дистанції 10 км – 🥇Ляшенко Людмила – золото, 🥈 Конашук Богдана – срібло та 🥉Кононова Олександра – бронза, а також хлопці у класі стоячи у лижних перегонах (спринт) – 🥇Драгун Серафим – золото, 🥈Вовчинський Григорій – срібло та 🥉Романюк Сергій – бронза.

3 спортсмени збірної отримали кришталеві кубки – кубки етапів кубку світу, ставши лідерами з біатлону за підсумками сезону: Радь Тарас, Ляшенко Людмила та Казік Олександр (гайд Кучерявий Сергій), а також великий кришталевий кубок отримала національна збірна з зимових видів спорту за підсумками виступу у лижних перегонах та біатлоні.

Золоті медалісти фінального етапу кубку світу:🥇 Ляшенко Людмила, 🥇Радь Тарас, 🥇 Драгун Серафим, 🥇Казік Олександр (гайд Кучерявий Сергій)
Срібні призери: 🥈🥈Ляшенко Людмила (2 срібні нагороди), 🥈🥈Суярко Дмитро (2 срібні нагороди), 🥈Радь Тарас, 🥈Конашук Богдана, 🥈Романюк Сергій, 🥈Вовчинський Григорій
Бронзові призери: 🥉Ляшенко Людмила, 🥉Кравчук Василь, 🥉Суярко Дмитро, 🥉Романюк Сергій, 🥉Кононова Олександра.
Серед переможців – 4 мультимедалісти, втім, найуспішніше від команди виступили: Людмила Ляшенко – 1 золота, 2 срібні та 1 бронзова нагороди, Радь Тарас – 1 золота та 1 срібна медалі.
Вітаємо команду з перемогами! Слава українським героям!

#ПеремогаУкраїни #Equalympic #СпортивнийФронт #ПараЛижніПерегони #парабіатлон

@minmolodsport
@op_ukraine
@parasnowsports
@parasportskiukraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Search this website