Сьогодні, 24 квітня – Міжнародний День спорту людей з порушеннями зору!

Перший Міжнародний день спорту людей з порушеннями зору пройшов у 2021 році на честь 40-річчя заснування IBSA в штаб-квартирі ЮНЕСКО в Парижі, Франція, у 1981 році.

З огляду на те, що організація була заснована в місті-господарі XVII Паралімпійських ігор, цього року цей Міжнародний день приділяє увагу паралімпійським видам спорту, у яких спортсмени можуть змагатися на елітному чи масовому рівні.

Зараз у програмі Паралімпіад є 12 видів спорту, в яких беруть участь спортсмени з порушеннями зору – дев’ять літніх і три зимові: легка атлетика, футбол для людей з порушеннями зору, велоспорт, кінний спорт, голбол, дзюдо, веслування, плавання, триатлон, гірські лижі, біатлон і лижні перегони.

Голбол, футбол і дзюдо – всі види спорту, які регулюються IBSA – спеціально призначені для спортсменів із порушеннями зору на Паралімпійських іграх.

Вітаємо усіх пара спортсменів України, які беруть участь у видах спорту для осіб з порушеннями зору з відзначенням цього Дня, бажаємо всім перемог у спорті та житті! А усім, хто відбирається на Паралімпіаду-2024 – реалізації мрій та планів на шляху до Парижу!

Нагадаємо, що у національної пара збірної України – 97 ліцензій на Паралімпіаду-2024 у 13 видах спорту. Разом переможемо!!!

#WorldBlindSportsDay#BlindSports#ParaSports#Paralympics

@ibsajudo
@ibsagoalball
@ibsablindsports
@minmolodsport

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Search this website