Париж 2024 презентував маршрути для марафону та велоспорту на Паралімпійських іграх.

24 жовтня Париж 2024 розкрив маршрути для Паралімпійського марафону та велосипедних дорожніх гонок, які будуть свідчити про красу “City of Light”.

Для марафону, який відбудеться 8 вересня 2024 року (останній день Паралімпійських ігор), маршрут завдовжки 42,195 км розділено на дві основні ділянки. Одна буде швидкою та рівною, проходитиме через дев’ять громад Сен-Сен-Дені, а інша буде більш нерівною, спочатку пролягає в праву частину столиці з оглядом Шанз-Елізе, а потім в ліву частину Парижа з фінішем на Еспланаді Інвалідів.

Маршрут матиме 185 метрів підйому вгору і 197 метрів спуску вниз.

Паралімпійський марафон включатиме 80 спортсменів у двох категоріях: T12 для осіб із візуальними порушеннями і T54 для учасників на візках.


Директор Всесвітньої Пара-легкоатлетики Пол Фіцджеральд відзначив: “8 вересня, протягом кількох годин, мільйони людей по всьому світу зосередять свою увагу на Паралімпійському марафоні і переконаються, що дорожні біги не обмежуються жодними рамками. Це є природною частиною людського руху, і коли вони стають доступними, їх можна практикувати будь-де в світі та у будь-який час”.

Він додав, що Всесвітня Пара-легкоатлетика поділяє бажання Парижа 2024 року бачити Паралімпійський марафон як засіб об’єднання різних частин міста та приведення Пара-легкоатлетики до глядачів.

Щодо велосипедних гонок Паралімпійських ігор Париж 2024 року, місто Кліші-Су-Буа було вибрано для старту та фінішу. Маршрут дорожніх велогонок складатиметься з 13,9 км кола зі схилом 140 метрів вгору на кожному кругу і проходами в Куброні. Організатори описують його як стратегічний та технічний маршрут.

У рамках Паралімпійських велоспортивних подій передбачено чотири дні змагань для чотирьох категорій. Вони пройдуть з 4 по 7 вересня.

5 вересня стартують чоловіки і жінки з категорії H (велосипеди з ручним приводом), наступного дня перепробіжать представники категорій C (велосипед) і B (сліпі). 7 вересня на трасу виходять учасники категорій T (тріцикли) і C, а також змішані естафети категорії H (на скороченому 1,8 км відрізку маршруту).

Перегони на час для всіх категорій відбудуться 4 вересня.

У Паралімпійських велоспортивних гонках на дорозі братимуть участь 215 спортсменів та 30 провідників.

Тоні Естанге, Президент Париж 2024, відзначив: “З Паралімпійським марафоном та велоспортивними гонками Пара-велоспорту ми з нетерпінням очікуємо на старт Паралімпійських спортсменів на важких маршрутах, які привернуть увагу до паризьких територій і зможуть зустрічати місцевих мешканців. На протязі всього маршруту доступ для глядачів буде безкоштовним, отже, наша мета – мати якомога більше глядачів”.

Для фанатів доступ на всій довжині обох маршрутів буде безкоштовним.

Паралімпійські ігри Париж 2024 розпочнуться 28 серпня, і квитки на інші види спорту можна придбати тут: Офіційна система продажу квитків Париж 2024 – Олімпійські та Паралімпійські ігри.

One Comment
  1. Great site you have here but I was curious if you knew of any discussion boards that cover the same
    topics discussed here? I’d really love to be a part of group where I can get feed-back from other knowledgeable people that share the same interest.

    If you have any recommendations, please let me know. Thanks!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Search this website