Національна паралімпійська збірна команда з плавання успішно виступила на міжнародному турнірі

Два тижні залишилось до чемпіонату Європи з плавання, який пройде у португальській Мадейрі. А напередодні, національна паралімпійська збірна команда з плавання успішно виступила на міжнародному турнірі (Світова Серія) з пара плавання, метою участі в якому було, насамперед, проходження класифікації, а також виконання кваліфікаційних нормативів до чемпіонату Європи 2024 і до Паралімпійських ігор 2024 у Парижі. Українські пара плавці здобули на цьому турнірі 9 золотих, 9 срібних та 3 бронзові нагороди.

Загалом у чемпіонаті взяло участь 320 спортсменів з 53 країн світу.

9 спортсменів національної збірної із 10, які взяли участь у цьому міжнародному турнірі, вибороли високі нагороди цих змагань, 7 – мультимедалісти, 6 – вибороли золоті нагороди.

Найуспішніше від команди виступили – 🥇🥇🥈Семененко Ярослав, 🥇🥇🥈Денисенко Ярослав та 🥇🥇🥈Піддубна Марина, які вибороли по 2 золоті та 1 срібній нагороді. У 🥇🥈🥈Ванзенка Дмитра – 1 золота та 2 срібні медалі, у 🥇🥉🥉Гриненка Богдана – 1 золота та 2 бронзові медалі, 1 золоту нагороду здобув 🥇Шевцов Сергій.

Змагання проводилися за пойнтовою системою, тобто спортсмени пливли у змішаних класах і отримували бали відповідно до свого класу та продемонстрованого часу. Згідно отриманих балів і розподілялися рейтингові місця. Підсумки підводилися по класам і серед усіх класів.

Докладніше: https://paralympic.org.ua/ua/news/peremogi-para-plavciv-naperedodni-chempionatu-yevropi?v=6613c61e3ca10

Вітаємо команду з успішним виступом та бажаємо успіху на чемпіонаті Європи-2024!

@paralympics
@equalympic
@op_ukraine
@minmolodsport

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Search this website